Mestu Ljubljena letošnji laskav naziv prestolnice zapor in gneče

Po poročanju mednarodnih ekspertskih skupin bi mesto Ljubljena letos utegnila prejeti laskav naziv prestolnice zapor in gneče, v borbi s prometno najbolj obremenjenimi prestolnicami Evrope, kot so Rim, Atene in Varšava. Komisijo naj bi prepričale neverjetne hkratne popolne zapore prometa na vzporednih cestah v mestu, popolno ne-ažuriranje semaforiziranih križišč ob spremenjenih prometnih tokovih zaradi zapor prometa in težko zagotovljena zmeda pri trasah javnega potniškega prometa, ki buri tudi sicer pregovorno trdoglave voznike nekdanjih zelencev.

S tem bi se Ljubljena avtomatsko potegovala tudi za svetovno lovoriko – svetovno prestolnico zapor in gneče, s čimer želi borbeni župan Znajković ponovno na njemu lasten način (ne)tekmovalno prehiteti slovenske košarkarje na svetovnem prvenstvu. V ta namen naj bi že pred časom angažiral posebnega svetovalca Vetra Pilfana, ki že ves čas svetovnega košarkarskega prvenstva našim fantom krade medijski prostor. Ker seveda nič ni na-ključ-no. In ker župan meni, da se zaporu najlažje izogneš z zaporo. Zaforo.

Angažiranje Pilfana seveda ni osamljen primer župana Znajkovića. Da bi se efikasno pripravil na borbo z evropsko in svetovno elito mest z zaporami in neznosno gnečo, je že pred časom angažiral silovito ekipo mednarodnih farmacevtk, ki kanijo kmalu prevzeti naziv Forum 23. Uspeh pri kandidaturi naj bi bil zagotovljen tudi vsled temeljitega osebnega »spoznavanja« župana s farmacevtkami. Tu je vendarle res moćen, de. Ima posebne kompetence in zna prisluhniti.

Viri blizu kabineta predsednika vlade sicer trdijo, da temeljito »spoznavanje« župana s farmacevtkami ne bo ogrozilo ponovne kandidature sedanjega direktorja JAZMP, ne glede na nebo vpijajoč konflikt interesentov.

Župan Znajković se osebno zahvaljuje vsem, sicer redkim kanček pogumnim medijem, ki so upali problemizirati smiselnosti zapor in posledično gnečo in vsem ljudem za trpljenje, ki so ga in ga bodo še prestali, saj je prav slednje ključ za uspeh in nesluteno mednarodno slavo mesta v mednarodnih odnosih in mednarodno pozicioniranje Ljubljene. Kot so še sporočili iz komisije utegne župan Ljubljene nagrado prevzeti že ob letošnjem paradoksalnem dnevu brez avotmobila – ko naj bi iz virov blizu sindikalista Klobase ulice zasedli 18-kolesniki. Če seveda ne bo vnaprejšnih intervencij z … zaporami.

Skupaj zmoremo vse. Tudi stati inu obstati na zaporah in v gužvah.

Delite naprej ...
Gregor Kos
Gregor Kos
Objave: 14