Z intuicijo (tudi) za posel

Prišel je čas – tudi v smislu postavitve ozvezdij in njihovih vplivov na ljudi – da tolikokrat izpostavljeno intuicijo začnemo resno in načrtno vnašati tudi v naše poslovno življenje. Imeli smo dovolj časa in priložnosti, da smo jo »testirali« v odnosih in v družbi. Doumeli smo njen globlji in resnični pomen. In v času, ko nas zapuščajo vse do sedaj znane strukture in predvsem, ko nič več ni, kot lahko izgleda da je, smo lahko rešitev samo sami in naše (ob)čutenje.

Ko smo pred poslovnimi odločitvami zato ne odlašajmo in opravimo vse tehnike, ki jih poznamo iz osebnih umirjanj in (samo)poslušanj. Umirimo se, osredotočimo na normalno dihanje. Odmislimo vse, kar sili v glavo, pa tam v tem trenutku nima kaj početi, vendar obenem tudi ne odganjajmo načrtno, saj se lahko ujamemo v časovno past odganjanja, namesto umirjanja.

Preprosto osredotočajmo se na normalno dihanje. Ko začutimo notranji mir in harmonijo si predstavljajmo predmet poslovne odločitve. Kakšni občutki nas prevevajo ob odločitvi za ali proti poslu? S katero osebo so povezane odločitve? Kaj smo morebiti pri dotični osebi spregledali ali zakaj nam vliva zaupanje? Ne, kaj smo osebi morebiti slišali ali prebrali. Slednje je dandanašnji nevredno omembe, saj obstaja večja verjetnost, da je neverodostojno, kot resnično. Sploh če gre za osebo, ki udejanja spremembo in spremembo živi. Ker so se v tem primeru aktivirale vse sile, na videz pozitivne in na videz negativne, da očrnijo njen ugled ozirom predstavo o njej v javnosti.

Čas je naš zaveznik. Ker bliskovitost ni (več) pogoj za uspeh. Ker je čas, ki si ga načrtno vzamemo za notranji premislek in poslušanje intuicije izključni pogoj za uspeh. Bodimo del uspeha. In osebne sreče.

Delite naprej ...
Gregor Kos
Gregor Kos
Objave: 14