Gregor Kos

Gregor (je vsemu) Kos

  • Holističen pristop in odnos
  • Domače in mednarodne izkušnje
  • Reference v javnem in zasebnem sektorju
  • Poznavanje sistema, ki razpada in razumevanje družbe, ki nastaja
gregor-kos-moderator

Sem človek akcije. Teoretiziram samo v korist prakse. Že v času študija me je pot zapeljala v redno zaposlitev in sem raje študiral izredno. Sprva sem bil zaposlen v družinskem podjetju, temu pa so sledile zaposlitve v javnem sektorju in javni upravi. Kot vodja odnosov z javnostmi našega glavnega mesta sem služboval v mandatih dveh županj in enega župana. V tem času sem bil tudi član lokalnega in nacionalnega organizacijskega odbora za srečanje Bush-Putin na Brdu pri Kranju. Sčasoma sem si zaželel novih strokovnih izzivov, ki sem jih našel v tujini. Tako se je začela moja res pestra in raznovrstna profesionalna izkušnja v Beogradu. V tujini sem za tamkajšnje odločevalce in mednarodno skupnost organiziral tudi štiri večje mednarodne konference, ki sem jih tudi moderiral.

Po štirih letih sem se vrnil v Slovenijo. Vrnitev je bila zame velik izziv, saj sem bil v zavesti vseh poznanih varno ‘pospravljen’ v Beogradu, tako da vnovičen zagon moje domače kariere ni bil niti malo enostaven. Takrat se mi je ponudila priložnost še v državni upravi na položaju generalnega sekretarja ministrstva, kar je bila zahtevna strokovna izkušnja upravljanja ministrstva in sodelovanja v vladnih odborih.

V letu 2018 je dozorela moja odločitev za samostojno podjetniško-svetovalno pot. Pogodbeno sem sodeloval in sodelujem tako z domačimi podjetji, velikimi in malimi, ter pomembnimi mednarodnimi akterji. Mednarodno sodelovanje mi vselej predstavlja svojevrsten izziv. Tega ni spremenila tudi vmesna razglašena kriza.

Zasebno sem mož in oče dvema prisrčnima otrokoma. Po opravljenih družinskih obveznostih, ko otroka zaspita, ponočujem za računalnikom, kjer prebiram razne raziskave in znanstvene objave ter pišem komentarje in strategije. Vseskozi sem družbeno aktiven, zadnja leta predan civilno-družbenemu delovanju in ustvarjanju zdrave družbe. Tudi sicer se posvečam zdravemu življenju. Ukvarjam se – oziroma pravilneje – živim jogo. Vsak dan meditiram in izvajam telesne in dihalne vaje z namenom sproščanja in vzdrževanja telesne kondicije. Redno tudi kolesarim. Navdihujejo me narava, čist zrak z vonjem po iglavcih in živa voda. Prisegam na zdravo, po možnosti doma pridelano hrano. Sem dolgoletni vegetarijanec. Ne kadim in ne uživam ne alkohola ne drugih opojnih substanc. Sem relativno strog prijatelj, ker močno razlikujem med znancem in prijateljem. Eno temeljnih načel v življenju mi predstavlja zaupanje, ki ga nikoli ne zlorabljam in enako pričakujem od vseh ostalih. In osebno verodostojnost. Tudi od nje ne odstopam.